ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MINDFULNESS

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 10:30-14:30
Οι 4 ώρες του σεμιναρίου Mindfulness θα είναι γεμάτες με τεχνικές και δραστηριότητες που θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες ανεξαρτήτως επίπεδου να πετύχουν τα εξής:

• Να ηρεμούν το αναστατωμένο μυαλό
• Να συγκεντρώνονται καλυτέρα
• Να συνδέονται άμεσα και βαθύτερα με το σώμα
• Να ελέγχουν το άγχος, τις δυσάρεστες σκέψεις και συναισθήματα
• Να αποκτήσουν μια καθημερινότητα που ενισχύει την εσωτερική ηρεμία


Τι είναι Mindfulness

Το mindfulness (ενσυνειδητότητα) είναι μια δεξιότητα ζωής που μπορεί να εμβαθύνει την αίσθηση ευημερίας και εκπλήρωσης. Εστιάζει την προσοχή σε αυτό που συμβαίνει στην παρούσα στιγμή, με μια στάση ανοίγματος και μη αποδοκιμαστικής αποδοχής.

Συνδέει όλες τις αισθήσεις μας καθώς φέρουμε την προσοχή σε όλη μας την εμπειρία, συνειδητοποιούμε το σώμα μας, τα συναισθήματά μας, τις σκέψεις μας και το εξωτερικό περιβάλλον.
Μαθαίνουμε την δεξιότητα του mindfulness ασκώντας την με πρακτικές που βασίζονται στο διαλογισμό και λόγο της ευκολίας τους μπορούν να εφαρμοστούν κάθε στιγμή σε όλα τα μέρη.
Μια πολύ σημαντική πτυχή του συγκεκριμένου προγράμματος (Mindfulness Based Living Course) αποτελεί η εστίαση στην την ανάπτυξη της συμπόνιας.

Όταν αποφασίσουμε να κοιτάξουμε βαθιά τι συμβαίνει μέσα μας, ίσως να αναγνωρίσουμε έντονη αυτοκριτική και διάφορες αρνητικές σκέψεις.

«Μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας, να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας, να συγχωρείτε τον εαυτό σας, γιατί μόνο εφόσον έχουμε τη συμπονετική στάση απέναντι στους εαυτούς μας, μπορούμε να έχουμε δείξουμε συμπόνια προς τους άλλους.» Wilfred Peterson

Τα τέσσερα πεδία δραστηριότητας

Το μυαλό μας δραστηριοποιείται και απασχολείται ταυτοχρόνως από τέσσερα πεδία:
• Σώμα (όσα συμβαίνουν στο σώμα μας και γίνονται αισθητά από εμάς, όπως ο σωματικός πόνος, το σφίξιμο των μυών, η ταχυπαλμία)
• Αισθητικές εμπειρίες (αυτό που αισθανόμαστε όταν αγγίζουμε, μυρίζουμε, βλέπουμε, ακούμε, γευόμαστε κάτι)
• Συναισθήματα (διαθέσεις, συναισθηματικές καταστάσεις, όπως η ευδιαθεσία, η λύπη, η αγανάκτηση, ο φόβος, το άγχος, ο θυμός)
• Σκέψεις (αναμνήσεις, σχέδια, εικόνες, εσωτερικό διάλογος, ονειροπόληση) 

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΑΡΔΩΣΗ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: HEALING ART Kinesis Training & Wellness
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Healing Art, Ηρακλείτου 110 Πάτημα Χαλανδρίου
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4ώρες
ΚΟΣΤΟΣ: 70 ευρώ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ καλέστε στο 6987 0923 59

Είμαι η Δέσποινα Mπαρδώση και είμαι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Mindfulness και Δικαστική Ψυχολόγος. Διδάσκω mindfulness στο ευρύ κοινό, σε καλλιτέχνες, σε επαγγελματίες, ακόμη και σε τροφίμους φυλακών, προσαρμόζοντας το υλικό στις ανάγκες και τις ικανότητες του κάθε ατόμου.
Γιατί διδάσκω Mindfulness;
Αποφάσισα να δοκιμάσω το πρώτο μου βιωματικό σεμινάριο mindfulness στη διάρκεια μίας περιόδου άγχους και πολλών αλλαγών. Παρόλη την αρχική μου αντίσταση, όταν αποφάσισα να βάλω το mindfulness στην καθημερινότητά μου, βίωσα τα οφέλη του σε πολλά επίπεδα: με βοήθησε αμέσως να αποκτήσω την πολυπόθητη αίσθηση της ηρεμίας και του ελέγχου που αναζητούσα για μεγάλο διάστημα. Κυρίως έμαθα να ζω στο παρόν αντί να ανησυχώ για το μέλλον ή το παρελθόν, αλλά και να αντιμετωπίζω το άγχος εύκολα και με τις δικές μου εσωτερικές δυνάμεις. Από τότε ξεκίνησε και το πάθος μου να μοιράζομαι τις τεχνικές που άλλαξαν τη ζωή μου τόσο θετικά, με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, ενθαρρύνοντάς τους να ζουν συνειδητά την καθημερινότητά τους με ηρεμία και ευτυχία.
Εκπαίδευση και πιστοποιήσεις
Ξεκίνησα την εκπαίδευσή μου με Πτυχίο στην Ψυχολογία στην Ελλάδα και στη συνέχεια ολοκλήρωσα τις ακαδημαϊκές σπουδές μου στην Αγγλία με Μεταπτυχιακό στη Δικαστική Ψυχολογία (MSc in Forensic Psychology). Γνώρισα το mindfulness ως θεραπευτικό εργαλείο κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών μου και στην πορεία ξεκίνησα την 3ετή κατάρτισή μου στην Ένωση Mindfulness της Μεγάλης Βρετανίας (Mindfulness Association UK). Είμαι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια και έχω εξειδικευτεί στα προγράμματα διδασκαλίας Mindfulness Based Living Course και Self-Compassion Living Course. Πλέον εργάζομαι ως υπεύθυνη για την υπηρεσία δικαστικής ψυχικής υγείας στο Λονδίνο (Project Manager – Forensic Mental Health Service). Παράλληλα διδάσκω mindfulness σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, προσφέροντας έτσι την ευκαιρία σε περισσότερους ανθρώπους καθημερινά να επιτύχουν υψηλότερα επίπεδα ευημερίας και προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.